Hakan Photography

Az önce buna baktım,
room serisi

Bu sanat fln değil bence. Ne, hani eklektik bişy, porno ile sanatsal olma arasında duruyo. Ne bilem aslında çok bakmadım, ilk bi kaç fotoğraf yetti gibi. Yine yarıda bırakma triplerim. anlamsız şiddet ve anlamsız sex görmek istememe tripleri. Evet ben bu tavrımı seviyorum. Yok yani çekmek zorunda değilim. Belkim şiddeti anlamlı anlamsız demek yanlış, anlamlı nasıl olabilir, belkim öc alma, hissettiğini karşıdakine en dolaysız yoldan sunma olabilir :S bilmedim şimdi. Ama sex öyle değil, sadece bi yerde anlam bulur. Çünküm anlam katan duygular vs. vs. herşey birine özgü ki, ayrıca bana özgü bişy. Belkim sadece bi takıntı da.

Bunu eleştirirken kendimi anadolunun ortasındaki klasik bir türk erkeği gibi görüyorum, ahlakçı. Ama var ki estetik örnekleri nu'nun.

Sanat estetik olmak zorunda değil bilirim de bunun bana verdiği, daha doğrusu ortaya koyduğu, belkide birazda isminden, bir sex işçisinin yanlızlık dicem de değil, tmm kuruyorum cümleyi: bana verdiği, bir sex işçisinin partnersiz iyi bir fotoğraf makinası ile çekilmiş görüntüleri. Soğuk, çıplak, yanlız, solid vb ve sonuç olarak kötü. Kötü burda güzel olmayan karşıtı olarak değil, kötülük kelimesindeki kötü.

Genelleştirerek yazıyorum, hayatımda istememek bu kötülüğü, evet dünyanın atıyorum yarısını yok saymak değil dediğim. Var kötülük, bunu göstermek, izlemek, izleyerek tiksinmek bize sadece ümitsizlik veya kabullenme hisleri taşır ki. Gizli bir kabullenme. Yok yani ben böyle bi dünya istemiyorum ki, tam tersi, o yüzden benim sanatım tam tersini yansıtmalı. Nasıl olabilir, zeynebi öperken çekebilirim ve paylaşırım insanlarla, hani illa çekeceksem gözlerinin içine bakan gülümseyen bi çifti çekerim, sıcaklık verem insanlara, güzellik aşılayam, umut ve coşku dolsun ki insanlar, kendileride sanatımdan, belki 10sn etkilenip yaysınlarki etraflarına. Sanatım dediğim kendi ürettiğim de olabilir, kendi izlediğimde. Bikere gördüysem fotoğrafını bir sanatçının benim olurki o fotoğraf! (bu adamın çalışmalarına sadece baktım görmedim :P )